Salvan som skapar en skyddande barriär!

Många gånger tvingas hästar vistas ute i leriga hagar under hösten, vintern och även på våren. Att stå många timmar i fukt gör att hästens hud luckras upp och bakterier har goda möjligheter att tränga in och bildar då mugg eller rasp, ett bakterieangrepp som kan bli mycket allvarligt och leda till lymfangit om det ej behandlas. Mugg kan även uppstå om hästen står på torr mark och då består det i det flesta fall på obalans i mage och tarmfloran.

Oavsett om det uppstår på grund av miljön utanför eller den kroppsliga miljön så behöver man behandla mugg och rasp. Vi vet att huden är vårt största organ och att det vi smörjer in huden med absorberas och tas upp i blodomloppet och påverkar därmed varenda liten cell i kroppen. Hud som hud, det spelar ingen roll om det är vår egenhud eller din häst eller hunds hud det fungerar på samma sätt och det är lika viktigt med djurens hud som vår egen. Därför har vi testat fram alla produkterna på människor innan vi har börjat använda dem på djur. Vi tycker också att det man smörjer på huden ska man lika gärna kunna äta. Därför har vi skapat en lugnande och mjukgörande salva som skyddar och läker huden. Med en unik sammansättning av 100% naturliga ingredienser har vattenavvisande, reparerande och antiseptiska egenskaper ger salvan huden möjlighet att läka i lugn och ro. Salvan bildar en osynlig hinna över huden som gör att vatten inte kan tränga in (perfekt för hästar som vistas i antingen våta eller smutsiga miljöer, oftast är det både och) samtidigt som den låter huden andas. Lindrar effektivt hudbesvär som tex: mugg, rasp, svamp, sprickor och små sår. Salvan är hög koncentrerad, dryg och effektiv då inget vatten är tillsatt samt har ett naturligt UV-skydd.

Fri från kemiska tillsattser.

Nyckelingredienser: Aleo Vera, Avokadolja, Neemolja, Ceder, Myrra, Ringblomsolja, Sesamolja, Sheasmör & Tea Tree.

Hur behandlar man mugg effektivt med Derma Protection? 

Klipp håret i det berörda området (om det är långt) för att förhindra att fukt håller sig kvar. Det är viktigt att man inte river bort några sårskorpor. Gör man det blir det små öppna sår sär bakterier återigen kan tränga in, att riva bort skorporna gör även att det bildas ärrvävnader i huden. Så även om det känns lockande att riva bort dem så gör du bäst i att smörja in huden så att det mjuknar och trillar av av sig själva när huden under har läkt.

Tvätta försiktigt området med Esmergot Sensitive Shampoo ( tvätta med fördel 2 gånger) skölj sedan noggrant med vatten.

Handukstorka det berörda området och värm Derma Protection mellan fingrarna och massera varsamt in i huden. Salvan är mjukgörande, läkande och bildar en skyddande barriär mot smuts och fukt.

Låt hästar med mycket mugg stå i torra stall.

Konsultera veterinär vid allvarliga fall, då det kan behövas ytterligare vård alternativt medicinering.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända