Hur blir man av med mugg?

Hur blir man av med mugg?

Ibland vill man rent av slita sitt hår när man känner att hösten är här, det blir mörkare, kallare och marken blir blöt och lerig i vetskap om att detta är direkt skadligt för hästen om den tvingas stå i lera.

Vissa hästar är känsligare än andra, vissa hästar har tillgång till grusade vinterhagar medan andra kanske inte har annat alternativ än att ha sin häst i gyttjan. Vi har helt enkelt olika förutsättningar för att minimera risken för att hästen ska drabbas av mugg.

Så här gör du för att bli av med mugg samt förekomma utbrott av mugg eller rasp.

Det vi kan göra oavsett hur hagarna ser ut är att se till att hästen får blir riktigt ren från all smuts när den kommer in från hagen. Tvätta benen med ett schampo som vårdar och balanserar hudens ph-värde och som tillför huden både fett och fukt. Samtliga av våra schampon har dessa effekter, du kan alltså tvätta ofta utan att störa eller irritera huden.

Sensitive Shampoo är framförallt inriktad på att behandla hudproblem så som mugg och irriterad hud, och är det schampo vi rekommenderar i kombination med salvan Derma Protection för att behandla mugg effektivt.

Torka benen med handduk (det är viktigt att huden blir så torr som möjligt) och smörj därefter in med Derma Protection för att hjälpa huden till läkning och ge huden ett vattenavvisande skydd inför morgondagens utevistelse. Se även till att hästen har rikligt med torrt och rent ström i boxen.

Det här behöver du för att lyckas med behandling av mugg:

  •  Sensitive Shampoo från Esmergot
  •  Derma Protection från Esmergot
  •  Svamp eller en liten borste (rotborste) för att borsta upp ett lödder med när du schamponerar.
  •  Handdukar att torka torrt hästens ben, stallet kan få ärva de som har blivit utslitna eller fula.

Lycka till med för att behandla eller förebygga mugg och rasp på din häst.

 

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända